Viering, plechtigheid, ritueel

Woorden zijn woorden. Gesprek is gesprek. Het zijn wezenlijke manieren van uiten en communiceren. Maar er zijn meer mogelijkheden. In kleine kring of met een grotere groep. Om vorm te geven aan vreugde of verdriet. Om vorm te geven aan loslaten en vernieuwen. Om vorm te geven aan boosheid en vergeving.  

Je kunt je voorstellen dat ik een rol vervul bij vorm en inhoud van een viering van een huwelijk of een jubileum, als je meer wilt dan alleen een leuk feest, maar bijvoorbeeld ook een zinvol moment van wezenlijke aandacht voor de aanleiding van het feest. 

Je kunt je voorstellen dat ik een rol vervul bij vorm en inhoud van een plechtigheid bij een uitvaart of een herdenking. 

Je kunt je voorstellen dat ik een rol vervul bij een speciale gelegenheid, als er een toespraak nodig is of als er gedacht wordt aan symboliek en verbeelding bij die gelegenheid.

Je kunt je tenslotte voorstellen dat we in aansluiting op éen of meerdere gesprekken iets doen, een plek bezoeken, een handeling verrichten of iets maken wat helpt om het basisthema van dat gesprek of die gesprekken verder uit te werken.